Google

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μετεγγραφές

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από τη Δευτέρα, όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται για μετεγγραφή. Με τον παραδοσιακό τρόπο όσοι επικαλούνται οικονομικούς λόγους ή λόγους υγείας. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Λήξη προθεσμίας στις 20 Οκτωβρίου

Από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ξεκινά η περίοδος μετεγγραφών για τους φοιτητές και σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά και θα ενημερωθούν για το τμήμα στο οποίο μετεγγράφονται μιά εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας (20 Οκτωβρίου), με e-mail.

Σε πρώτη φάση αιτήσεις θα καταθέσουν τρίτεκνοι, αδέλφια φοιτητών που φοιτούν στην επαρχία (μπορούν να πάρουν μετεγγραφή σε περιφερειακό τμήμα), αθλητές, ορφανά παιδιά. Όσοι αιτούνται μετεγγραφή για λόγους είτε υγείας, είτε οικονομικούς, θα πρέπει να περιμένουν αρκετά, αφού η αίτηση θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο. Δηλαδή με κατάθεση φακέλου στις Γραμματείες των τμημάτων.

Όσοι φοιτούν σε ΤΕΙ, έχουν εισαχθεί στο εαρινό εξάμηνο τις προηγούμενες χρονιές και ζητούν μετεγγραφή στο τρίτο και πέμπτο εξάμηνο, για οικονομικούς λόγους, θα υποβάλουν αίτηση από 1η έως 15 Μαρτίου.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών, μέσω διαδικτύου θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να πάρουν μέρος στις εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου, εφόσον δεν διαπιστωθούν προβλήματα στην μετεγγραφή, μετά τον έλεγχο των Πρυτανικών Συμβουλίων και των Συμβουλίων των ΤΕΙ.


Τα δικαιολογητικά

Οι φοιτητές ή σπουδαστές που επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

*Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που έχει εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο

*Βεβαίωση εγγραφής

*Ατομικό δελτίο επιτυχίας στις Πανελλαδικές

*Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας από το τμήμα προέλευσης για αιτήσεις που αφορούν μεταγενέστερο εξάμηνο

*Έγγραφο που πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας (Λογαριασμός δημόσιας υπηρεσίας, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ)

*Βεβαίωση του τμήματος στην οποία φοιτά ο αδερφός ή η αδερφή του ενδιαφερόμενου, εφόσον πρόκειται για αίτηση σε σχέση με το που φοιτά συγγενικό πρόσωπο

*Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 για την ακρίβεια των δικαιολογητικών και των στοιχείων του φοιτητή ή σπουδαστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AKOYTE