Google

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία

Κεφάλαιο 5o
Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες

Άρθρο 42: Οικογένειες με τρία τέκνα

1. Η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Στη μητέρα που αποκτά τρίτο παιδί καταβάλλεται για το παιδί αυτό μέχρι και τη συμπλήρωση του έκτου (6ου) έτους της ηλικίας του επίδομα ύψους εκατόν εβδομήντα επτά (177) ευρώ, εφόσον έχει μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.».
2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Στη μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα χορηγείται μηνιαίο επίδομα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών, το οποίο ισούται για κάθε παιδί, με το επίδομα που καταβάλλεται κάθε φορά για κάθε παιδί πολύτεκνης οικογένειας και καθορίζεται από 1-1-2011 και εφεξής στο ποσό των σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ. Αν για ένα παιδί συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/199 0 (ΦΕΚ Α΄101), καταβάλλεται για το παιδί αυτό το μεγαλύτερο επίδομα εκ των δύο. Το επίδομα του παρόντος άρθρου καταβάλλεται ανεξάρτητα από κάθε άλλο επίδομα, μισθό, σύνταξη, αμοιβή, αποζημίωση ή εισόδημα, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του δημοσίου ή τρίτου. Η καταβολή του επιδόματος του παρόντος άρθρου διακόπτεται, την 1η του επόμενου έτους κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του. Σε καμία περίπτωση το επίδομα δεν μετατρέπεται σε ισόβια σύνταξη του δικαιούχου. Τα τέκνα, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι τα τέκνα που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου. Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων του και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης ή διαζυγίου, η παροχή καταβάλλεται σε όποιον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής τ ων τέκνων. Η καταβολή του επιδόματος που προβλέπεται με την παρούσα διάταξη καταβάλλεται στους δικαιούχους, εφόσον αυτοί έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
3. Στη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 6 ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), στο τέλος προστίθενται οι φράσεις: «και ο δικαιούχος έχει μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.».
4. Στη διάταξη της παραγ ράφου 3 του άρθρου 6 ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), στο τέλος προστίθεται εδάφια ως εξής: «Για την καταβολή του επιδόματος στις κατηγορίες των προσώπων που αναφέρονται ανωτέρω απαιτείται να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.».
5. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 6 ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), τίθεται κόμμα και προστίθεται η φράση: «,εφόσον δεν αντίκεινται στις ρυθμίσεις του παρόντος».
6. Στο τέλος του άρθρου 4 του ν.3454/2006 (ΦΕΚ Α΄75) προστίθενται εδάφια ως εξής: «Οι παροχές καταβάλλονται, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικό τερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.».
7. Το ύψος των επιδομάτων των δικαιούχων των προηγούμενων παραγράφων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Άρθρο 43: Πολύτεκνες οικογένειες

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 63 του ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101), όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει αντικαθίσταται ως εξής: «Στη μητέρα που θεωρείται πολύτεκνη κατά το Ν.1910/1944, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ για κάθε άγαμο τέκνο μέχρι είκοσι τριών (23) ή είκοσι πέντε (25) ετών ανάλογα με τις προϋποθέσεις που τάσσονται στην παράγραφο 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α 229), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα, υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
2. Η παράγραφος 4 του άρθρου 63 του ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Στη μητέρα που δεν δικαιούται πλέον το επίδομα της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται ισόβια σύνταξη ποσού εκατόν δύο (102) ευρώ. Την ανωτέρω σύνταξη δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες δεν θεωρούνται πολύτεκνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α΄229), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπό την προϋπόθεση να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιο ύχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα και να είχαν ή να έχουν τέσσερα τουλάχιστον στη ζωή τέκνα από νόμιμο γάμο ή τέκνα που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους. Για τη χορήγηση της ανωτέρω σύνταξης απαιτείται υποβολή σχετικής αίτησης από την ενδιαφερόμενη μητέρα και πιστοποιητικό δημοτικής ή κοινοτικής αρχής για την οικογενειακή της κατάσταση. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
3. Στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1-1-2011 και εφεξής, για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του ν.1892/1990 δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το επίδομα παιδιού πολύτεκνης οικογένειας της παραγράφου 3 του άρθρου 63 του ν.1892/1990.
4. Στο τέλος της παραγράφου 6 του άρθρου 39 του ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17), όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει, τίθεται κόμμα και προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «εφόσον οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.».
5. Στο τέλος του άρθρου 50 του Ν.2972/2001 (ΦΕΚ Α΄291) τίθεται κόμμα και προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «εφόσον οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή διαμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα στάδια ελέγχου και το χρονικό διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών από τον ΟΓΑ και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφα ρμογής της παρούσας διάταξης.».
6. Το ύψος των επιδομάτων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μερος Συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, στον τηλεοπτικό σταθμό του "ΑΝΤ1 για τα πολυτεκνικα επιδοματα

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ευκαιρία με αυτό που μας είπε τώρα ο Υπουργός είναι να μας πει και τι θα γίνει και με τα επιδόματα και για τους τρίτεκνους και για τους πολύτεκνους, γιατί είχε αφήσει να εννοηθεί στη Βουλή ότι κάποια θα καταργηθούν ή θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να μπουν εισοδηματικά κριτήρια.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εδώ έχω πρόβλημα και είναι κι ένα από τα λίγα θέματα που εμφανίζει η πολιτική του Υπουργείου να έχει προβλήματα.

Εμείς πρέπει κατά τη συμφωνία μας και κατά τον προϋπολογισμό από τα προνοιακά επιδόματα να εξοικονομήσουμε από τα 930 που δίνουμε περίπου 150, χωρίς να στερούμε από κανέναν το επίδομά του. Και κάναμε ορισμένες σκέψεις, οι οποίες καταλήξανε σε νομοθετική παρέμβαση, η οποία μαζί με τα φαρμακεία και τα λοιπά θα κατατεθεί στη Βουλή την άλλη Τρίτη, ή την άλλη Τετάρτη.

Εκεί έχουμε δύο πολιτικές κατά βάση. Η πρώτη πολιτική λέει ότι δε δίνουμε αυξήσεις φέτος. Η δεύτερη πολιτική, λέμε ότι στους ξένους που είναι εδώ πέρα δίνουμε το πολυτεκνικό επίδομα αν έχουν δέκα χρόνια διαμονή στη χώρα. Σωστό είναι και το ένα και το άλλο, από τα δύο αυτά, όμως, δεν μας συγκεντρώνονται τα 150 εκατομμύρια, συγκεντρώνονται κοντά στα 60-70 εκατομμύρια.

Άρα, το Υπουργείο όχι από τα προνοιακά επιδόματα, από άλλες πολιτικές, πρέπει να βρει άλλα 70 εκατομμύρια ακόμη, που αυτός είναι ένας πονοκέφαλος για μας αυτή τη στιγμή έτσι έντονος.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα βάλετε εισοδηματικά κριτήρια για τα επιδόματα αυτά;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δε θα το κάνω. Θα το έκανα είχα πει, αλλά το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μου έδωσε λογαριασμό πολύ μικρών εσόδων από αυτό, κ. Παπαδάκη, και θα το αποφύγω. Δηλαδή είναι κάτι, το οποίο κάνει κακό σε κάποιους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα, δε θα κόψουμε ούτε τα επιδόματα για την τρίτεκνη μητέρα, για τα τρία παιδιά.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ούτε για την πολύτεκνη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ούτε για την πολύτεκνη. Γιατί ξέρετε, αυτά δεν είναι επιδόματα τα οποία αποβλέπουν στο να ενισχύσουμε την οικογένεια, αλλά και αυτό το ρημαδιασμένο το δημογραφικό το οποίο δεν το σκεφτόμαστε καθόλου και συρρικνώνεται ο πληθυσμός.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα κίνητρο ουσιαστικά είναι.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε, ένας ας πούμε, ο οποίος έχει 100-150 χιλιάδες το χρόνο εισόδημα και 50 ακίνητα, τώρα δε χρειάζεται το επίδομα.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς δεν περιμένει το επίδομα για να κάνει τρίτο και τέταρτο παιδί.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να του το κόψετε αυτού κ. Υπουργέ, να το κόψετε. Εγώ δε θέλω να κάνω τον μάγκα και τον ήρωα, αλλά δεν έκανα αίτηση να το πάρω γιατί θεώρησα τον εαυτό μου υποκριτή αν το έκανα.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είπαμε με τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στοχευμένα συνολικά στα προνοιακά επιδόματα της χώρας, όχι μόνο στα πολυτεκνικά και στα τριτεκνικά, να πάμε συνολικά, αποκλείοντας, όμως, μόνο αυτές τις κατηγορίες, κάποιου που δεν το έχει πραγματική ανάγκη. Αυτόν που δεν το έχει πραγματική ανάγκη ναι μπορείς να τον αφήσεις απέξω, αλλά όταν πας με εισοδηματικό κριτήριο..

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Προσδιορίσατε όμως, γιατί μιλάμε γι΄ αυτόν ο οποίος έχει μεγάλο εισόδημα και πολλά ακίνητα.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εάν μέναμε στο εισοδηματικό κριτήριο που είχαμε σκεφθεί τις 40, ή τις 45 χιλιάδες δεν βοηθούσαμε.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και θα μας είχατε απέναντι.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί ναι μεν από ορισμένους που δεν το είχαν ανάγκη το παίρναμε και καλά κάναμε, αλλά ταυτοχρόνως επειδή το μέτρο δεν ήταν στοχευμένο αλλά οριζόντιο θα έθιγε και κάποιους που το είχαν ανάγκη. Αλλά πάντως, κ. Παπαδάκη, πρέπει να ξέρετε ότι εμένα μου μένει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και θα μας είχατε απέναντι. Κύριε Υπουργέ να κόψουμε για διαφημίσεις;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Με συγχωρείτε, εμένα μου μένει ένα ποσό 70-80 εκατομμύρια ευρώ για το 2011 που πρέπει να το βρω από αλλού κι έχω κάνει μία σκέψη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να μας την πείτε αμέσως μετά τις διαφημίσεις;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, βεβαίως.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα μας την πείτε λοιπόν αμέσως μετά τις διαφημίσεις.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχουμε συνδεθεί και βλέπουμε τον Υπουργό Υγείας τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο που έχουμε μαζί μας και έχουμε πάρα πολλά ερωτήματα κ. Υπουργέ.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καταλαβαίνω, έτσι είναι, με τα Υπουργεία αυτά έτσι συμβαίνει, αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είπατε ότι δε θα βάλετε εισοδηματικά κριτήρια για τα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά ψάχνει 70-80 εκατομμύρια ευρώ λέει.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, αυτό είπα ότι δεν είναι προσοδοφόρο αλλά.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ψάχνετε να βρείτε 70 εκατομμύρια ευρώ;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, ναι.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Από πού θα τα πάρετε αυτά;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί πρέπει, κ. Παπαδάκη, για να μην ζητήσουμε χρήματα από τον ελληνικό λαό, να κάνουμε αυτά, τα οποία έχουμε υποσχεθεί να κάνουμε στον προϋπολογισμό.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Με τρομάζετε τώρα, από πού θα τα κόψετε αυτά;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτά τα 70-80 που μου μένουν;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η πρώτη σκέψη που κάνω και την Τρίτη την επόμενη θα την ανακοινώσω, εφόσον υπάρξει κυβερνητική συμφωνία.

Η σκέψη είναι, ότι από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνω των 400 τετραγωνικών, μπουζούκια, μπαρ μεγάλα και τα λοιπά και καζίνο, που το κάπνισμα τώρα είναι ελεύθερο, θα δώσω δικαίωμα εξαγοράς αυτού του καπνίζειν για τα καταστήματα αυτά, που ξαναλέω που σήμερα είναι ελεύθερο, όχι που απαγορεύεται σήμερα.

Και από την εξαγορά αυτή του δικαιώματος να καπνίζουν στους χώρους αυτούς υπάρχει από ότι το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά δυνατότητα να αντλήσουμε 50-60 εκατομμύρια υπέρ νοσοκομείων, όχι υπέρ του κρατικού κορβανά, υπέρ νοσοκομείων.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλιστα, είδηση είναι αυτή που μας δίνετε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ποιος ακούει τον Κακέτση και τον Παπαργυρόπουλο τώρα; Βέβαια αυτό θα πρέπει να πούμε ότι στην Αμερική γίνεται με το ποτό.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά ποιος ακούει τον πολίτη;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στην Αμερική γίνεται με το ποτό, δηλαδή τα καταστήματα που πουλάνε ποτό, ακόμα και τα μικρά μπακαλικάκια και τα μικρά σούπερ μάρκετ της γειτονιάς πληρώνουν για την άδεια. Εσείς λέτε εδώ ότι θα πληρώνουν την άδεια για να καπνίζουν ελεύθερα οι θαμώνες;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε, κ. Παπαδάκη, υπάρχει μια κατάσταση σήμερα, η Ελληνική Πολιτεία από την 1η Σεπτεμβρίου έχει ένα νόμο, τον οποίον παραβιάζουν όλοι.

Αυτό έχει πάρα πολύ κακές συνέπειες σε ό,τι αφορά οπωσδήποτε την υγεία, αλλά έχει τελευταία το διαπιστώνω και μόνος μου χωρίς να μου το λένε, μόνος μου, έχει και πάρα πολύ κακή συνέπεια στον ανταγωνισμό μεταξύ των καταστημάτων.

Γιατί υπάρχουν καταστήματα, τα οποία ακόμη κρατούν την τήρηση του νόμου στο 100% και είναι άδεια και δίπλα τους και μάλιστα προχθές στο Χαλάνδρι μου έτυχε να το δω με τα μάτια μου, με μεσοτοιχία ένα μαγαζί που παραβίαζε το νόμο γεμάτο, ένα μαγαζί που δεν τον παραβίαζε το νόμο άδειο.

Εμείς έχουμε κάνει τώρα μια ενδοκυβερνητική συνεννόηση, έχει πάρει την πρωτοβουλία το Υπουργείο Υγείας και την ασκεί ο Γενικός του Γραμματέας, ο κ. Δημόπουλος, να συνεννοηθεί με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το Υπουργείο Εσωτερικών, με το Υπουργείο Οικονομίας, στο οποίο υπάγονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις για την επιβολή επιτέλους αυτής της απόφασης, η οποία για την υγεία..

AKOYTE