Google

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τη περιμένει τους τρίτεκνους και τους πολυτέκνους εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια




Τη περιμένει τους τρίτεκνους και τους πολυτέκνους εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια

1. Για την καταβολή των επιδομάτων στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, για το επίδομα τρίτου παιδιού, καθώς και για τις παροχές των άρθρων 4 του Ν. 1892/1990 όπως συμπληρώθηκε από το άρθρ. 39 του Ν. 2459/1997 και του άρθρ. 1 του Ν. 3454/2006, εισάγεται εισοδηματικό κριτήριο, καταργούμενης της διάταξης του άρθρου 50 του Ν. 2163/1993. Δικαιούχοι των ανωτέρω επιδομάτων και παροχών θα είναι από της δημοσίευσης του παρόντος αυτοί που το συνολικό ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δύναται να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με όμοια απόφαση καθορίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ρυθμίζεται κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος άρθρου. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη καταργείται.



2. Στις περιπτώσεις οικογενειών, όπου καταβάλλεται αθροιστικά για το τρίτο παιδί τόσο το επίδομα τρίτου παιδιού όσο και το πολυτεκνικό επίδομα, το ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των δύο αυτών για τους δικαιούχους, δεν μπορεί να υπερβαίνει μηνιαίως το τετραπλάσιο του μηνιαίου επιδόματος που καταβάλλεται για κάθε παιδί πολύτεκνης οικογένειας, όπως αυτό κάθε φορά ισχύει.

Η αιτιολογική έκθεση

Κεφάλαιο 4ο

Στην παράγραφο 2 αναφέρεται ότι για τις οικογένειες που λαμβάνουν ταυτόχρονα πολυτεκνικό επίδομα και επίδομα τρίτου παιδιού για το ίδιο παιδί ορίζεται, για όσο διάστημα ισχύει η διπλή αυτή παροχή, να μην υπερβαίνει το τετραπλά σιο της μηνιαίας παροχής του πολυτεκνικού επιδόματος


3..Η παρ. 7 του άρθρ. 39 του ν. 2459/1997 αντικαθίσταται ως εξής: «Τα μηνιαία επιδόματα που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 και το επίδομα σύνταξης που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του άρθρου αυτού, δεν αναπροσαρμόζονται από 1-1-2011 και εφεξής και θα παραμείνουν σταθερά όπως διαμορφώθηκαν την 1-1-2010.»


4. Καταργείται το εδάφιο γ’ της παρ. 1 του άρθρ. 6 του Νόμου 3631/2008.

Η αιτιολογική έκθεση

Κεφάλαιο 4ο


ενώ αίρεται και η αναγκαστική προσαρμογή προς τα πάνω του επιδόματος της περίπτωσης του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του άρθρ. 6 του Νόμου 3631/2008 το οποίο αφήνεται να ισούται με το απλό άθροισμα των δύο επιμέρους επιδομάτων.



N.3631/2008
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 6
Χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες
1. Στη μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου 2008 μηνιαίο επίδομα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών, το οποίο ισούται, για κάθε παιδί, με το επίδομα που καταβάλλεται κάθε φορά για κάθε παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Εάν για ένα παιδί συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση και του επιδόματος της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του ν. 1892/1990 (ΦΕΚ 101 Α΄), όπως ισχύει, καταβάλλεται για το παιδί αυτό το μεγαλύτερο επίδομα εκ των δύο. Το ποσό του συνολικού μηνιαίου επιδόματος δεν μπορεί να υπολείπεται του ελάχιστου συνολικού επιδόματος πολύτεκνου γονέα, εκτός εάν εφαρμόζεται το προηγούμενο εδάφιο.

Μάλλον για το παραπάνω

Το επίδομα του παρόντος άρθρου καταβάλλεται ανεξάρτητα από κάθε άλλο επίδομα, μισθό, σύνταξη, αμοιβή, αποζημίωση ή εισόδημα, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου και διακόπτεται την 1η του επόμενου έτους κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του. Σε καμία περίπτωση το επίδομα δεν μετατρέπεται σε ισόβια σύνταξη του δικαιούχου. Τα τέκνα, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι τα τέκνα που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου. Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων του και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης ή διαζυγίου, η παροχή καταβάλλεται σε όποιον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.

αρθ 63 ν. 1892/1990


Κείμενο Αρθρου
1. Στη μητέρα που αποκτά τρίτο παιδί καταβάλλεται επί τριετία μηνιαίο επίδομα ύψους 34.000 δραχμών. 2. Στις μητέρες, που κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού έχουν ήδη αποκτήσει τρίτο παιδί, το επίδομα που ορίζουν οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου καταβάλλεται έως ότου συμπληρωθεί η τριετία από την ημερομηνία γέννησης του τρίτου παιδιού. "3. Στη μητέρα που θεωρείται πολύτεκνη κατά το ν. 1910/1944, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ίσο προς δέκα χιλιάδες (10.000) δραχμές, για κάθε άγαμο τέκνο ηλικίας μέχρι και είκοσι τριών (23) ετών. Το συνολικό αυτό επίδομα δεν μπορεί να υπολείπεται μηνιαίως του ποσού των είκοσι τριών χιλιάδων (23.000) δραχμών.

exoυμε ΤΩΡΑ

Πολυτεκνικό επίδομα 43,55

Πολυτεκνικό επίδομα για ένα ή δύο παιδιά και πολυτεκνικό επίδομα στην τρίτεκνη οικογένεια για ένα ή δύο παιδιά
100,24 € μηνιαίως

Επίδομα τρίτου παιδιού 174,28 € μηνιαίως


ΜΕΤΑ
Πολυτεκνικό επίδομα 43,55

Πολυτεκνικό επίδομα για ένα παιδι και πολυτεκνικό επίδομα στην τρίτεκνη οικογένεια για ένα 1 παιδι
43,55 € μηνιαίως

Πολυτεκνικό επίδομα για δύο παιδιά και πολυτεκνικό επίδομα στην τρίτεκνη οικογένεια για δύο παιδιά
43,55 € * 2 = 87,10μηνιαίως

Η
Επίδομα τρίτου παιδιού ΑΝΤΙ 174,28 € μηνιαίως ΝΑ ΕΙΝΑΙ 43,55

Θα δούμε τις λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

AKOYTE